Να κοιτάς να μη χαθείς - Άργος 272π.χ

Δημιουργός: Νίνο Αυγέρης, Αντώνης

Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

Η Θεά κατέβηκε απο τον Χρυσομαρμάρινο θρόνο της που κοίταζε συνέχεια σαστισμένη! Έπιασε για λίγο το κεφάλι της και οι κόρες της την πήραν αγκαλιά! “Θα περάσει και αυτό μάνα” τις είπαν και την παρηγορούσαν! Ο Μεγαλύτερος έρωτας της Θεάς έχανε την μάχη!
Σε μία συμπλοκή στο Άργος μία γυναίκα με μαύρα ρούχα απο την ταράτσα του σπιτιού σημάδεψε σκληρά τον Βασιλιά Πύρρο επάνω στο άλογο του με ένα κεραμίδι και τον πέτυχε! Η Θεά κοίταζε απο το μπαλκόνι της “Γιατί; Γιατί έβγαλες το κράνος σου!”
....................................
Η Θεά ξανά έκατσε στο θρόνο της βάζοντας τα κλάματα! “Παιδί μου όμορφο έχασες την μάχη σου! Αστραία” γύρισε η Μάνα προς αυτήν “Πάρε την Ασταραία και τραβάτε να φτάσει το σώμα του ψηλά σε εμάς!”
..................................
Ο Αντίγονος κοίταζε με θαυμασμό το σώμα του Πύρρου και έπιασε το σώμα του και το προσκύνησε αφού έβρισε τον Αλκυονευς και ζήτησε το καλύτερο για τον Πύρρο!
....................................
Το σώμα του τοποθετήθηκε κοντά στα στενά της Δωδώνης και έκαψαν με τιμές και δόξες, δίπλα στο σώμα κάτω στο έδαφος ήταν μία γυναίκα με λευκά ρούχα με κατα μαύρα μαλλιά που έκλεγε ακατάπαυστα! Η Θεά πήρε ξανά ανθρώπινη μορφή για να τον κλάψει καθώς πρέπει!!!
Την τέφρα του μεταφέραν στο σημερινό Προδρόμι όπου στο ταφικό του μνημείο τοποθετήθηκε το ασημένιο κυβοτίδιο την πανοπλία και το κράνος! “ο άνθρωπος” είπε η Διώνη με κλάματα “Δε θα σε ξεχάσει ποτέ” και έκλεισε την πόρτα του ταφικού μνημείου, “Κανείς δε θα σε ξεχάσει!”

* Μάχη στο Άργος 272
** Αντίγονος: ο Μονόφθαλμος Στρατηγός του Μ. Αλεξάνδρου
*** Γιός του Αντίγονου

Τέλος!

Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-07-2021